Ξεκίνησε χθες από τη νέα δημοτική αρχή Χερσονήσου, επί της οδού Αγίου Βασιλείου Λιμένος Χερσονήσου, η απομάκρυνση ετοιμόρροπου τοίχου, που αποτελούσε πάγιο αίτημα, χρόνιο πρόβλημα και σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων και παρεμπόδισης της προσβασιμότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο βρίσκεται εντός των ορίων του Σχεδίου Πόλεως και η οδός Αγίου Βασιλείου είναι πολυσύχναστη και νευραλγική οδική αρτηρία.

Η παρέμβαση έγινε μετά από συνεννόηση με την ιδιοκτήτρια και οι εργασίες έγιναν με ίδια μέσα του Δήμου. Το εν λόγω ακίνητο αποτελεί τμήμα ευρύτερης έκτασης, η οποία έχει χαρακτηριστεί και δεσμευτεί ως χώρος πρασίνου. Το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή προτίθεται να προχωρήσει στην αγορά του όλου ακινήτου, ώστε να αποδοθεί για χρήση στους δημότες.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, δήλωσε: «Η βελτίωση της καθημερινότητας και της ασφάλειας των δημοτών, που αφορούν στο περιβάλλον, τους ελεύθερους χώρους παιχνιδιού, την ασφαλή μετακίνηση και την προσπελασιμότητα των ατόμων αποτελούν προτεραιότητά μας. Επίσης, βασικός στόχος και επιδίωξη της νέας δημοτικής αρχής είναι η οργάνωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού στο Δήμο μας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης με τη συν-διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων σε συνεννόηση με τους δημότες μας».