Ο αστέρας του Ιλινόι, Τέρενς Σάνον Τζούνιορ, αποβλήθηκε από όλες τις ομαδικές δραστηριότητες, αφού κατηγορήθηκε για βιασμό, ανακοίνωσε το σχολείο την Πέμπτη.

Ένταλμα για τη σύλληψη του Σάνον εκδόθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Ντάγκλας (Κάνσας) την Τετάρτη για φερόμενη σεξουαλική επίθεση που συνέβη τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα αρχεία της φυλακής, ο Σάνον παραδόθηκε και συνελήφθη στο Λόρενς του Κάνσας το πρωί της Πέμπτης με την κατηγορία «βιασμός, σεξουαλική επαφή χωρίς συγκατάθεση και χρήση βίας».

Το πανεπιστήμιο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το φερόμενο περιστατικό συνέβη ενώ ο Σάνον βρισκόταν στο Λόρενς για να παρακολουθήσει τον αγώνα Ιλινόι-Κάνσας. Το σχολείο σημείωσε ότι ο Σάνον «δεν ήταν στο Λόρενς για επίσημες εργασίες του Πανεπιστημίου, ούτε ήταν μέλος του ταξιδιωτικού πάρτι του Πανεπιστημίου».

Ο Σάνον κατέβαλε εγγύηση 50.000 δολαρίων την Πέμπτη και θα επέστρεφε στο Σαμπέιν του Ιλινόι, σύμφωνα με το σχολείο. Ο Μαρκ Π. Σάτερ, δικηγόρος με έδρα το Ιλινόι που εκπροσωπεί τον Σάνον, είπε ότι ο πελάτης του είναι αθώος και σκοπεύει να παραπέμψει την υπόθεση σε δίκη.

«Από τον Σεπτέμβριο, όταν εμφανίστηκαν αυτοί οι ισχυρισμοί, ο Τέρενς συνεργάστηκε με τις αρχές επιβολής του νόμου καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, δηλώνοντας από την αρχή αθώος», ανέφερε ο Σάτερ σε δήλωση. «Τώρα, αρκετούς μήνες αργότερα, το γραφείο μου έμαθε ότι υποβλήθηκαν επίσημες κατηγορίες εναντίον του χθες στο Λόρενς, Κάνσας. Σε λιγότερο από 24 ώρες, ο πελάτης μου απάντησε και παραδόθηκε οικειοθελώς στις τοπικές αρχές για επεξεργασία και απελευθέρωση. Ο Τέρενς είναι αθώος και σκοπεύει να παραπέμψει την υπόθεση σε δίκη».

Σε εννέα αγώνες στην πέμπτη σεζόν της κολεγιακής του πορείας, ο Σάνον έχει 21.7 πόντους (41.4% στο τρίποντο), 4 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ, 1.2 κλεψίματα, 1.2 μπλοκ και 2.2 λάθη ανά 32 λεπτά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ