Οι τρομοκράτες εκπαιδεύουν παιδιά έως 14 ετών για μάχη, με μερικά ακόμη μικρότερα σε ηλικία να εκπαιδεύονται προφανώς σε στρατιωτικές ασκήσεις και δεξιότητες όπλων, ισχυρίστηκε μια ισραηλινή μονάδα ανταπόκρισης έκτακτης ανάγκης. Η South First Responders (SFR) μοιράστηκε φωτογραφίες και βίντεο από την υποτιθέμενη εκπαίδευση στο Telegram χθες. Το βίντεο φέρεται να καταγράφηκε σε κάμερες που φορούσαν στο σώμα τους τρομοκράτες που σκοτώθηκαν.

Η SFR είπε ότι το βίντεο είναι απόδειξη της «κυνικής κατήχησης παλαιστίνιων παιδιών» σε αυτό που περιέγραψε ως «στρατόπεδα εκπαίδευσης στρατιωτικού τύπου».

Η μονάδα έδωσε επίσης στη δημοσιότητα πλάνα με τρομοκράτες της Χαμάς να ανατινάξουν μέχρι θανάτου αθώα θύματα. Το βίντεο δείχνει πώς οι ένοπλοι πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι καθώς κυνηγούσαν τις οικογένειες που κρύβονταν μέσα.

Τα βίντεο μαγνητοσκοπήθηκαν από head-cams πριν από την επίθεση στο Κφαρ Αζά και αποκαλύπτουν πώς οι διοικητές της Χαμάς εκπαιδεύουν αγόρια στρατιώτες ως την επόμενη γενιά τρομοκρατών.

Στο υλικό φαίνονται μαχητές να προετοιμάζονται για την αποστολή τους σε σπίτια μέσα στη Γάζα, πριν ξεκινήσουν τα ξημερώματα με μια συνοδεία μοτοσικλετών και φορτηγών. Νέοι με παιδικά πρόσωπα, μερικοί από δέκα ετών, φαίνονται να κραδαίνουν τα τουφέκια.

Τα φρικιαστικά βίντεο βρέθηκαν σε νεκρούς τρομοκράτες, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με τουφέκια και ρουκέτες. Σε αυτά αποτυπώθηκε η απόλυτη φρίκη καθώς ακολουθούν τους φανατικούς που πολιορκούν κατοικημένες γειτονιές, καταπατούν κήπους και πυροβολούν όποιον βλέπουν.

Σε ένα από τα βίντεο φαίνεται η άκρη ενός τουφεκιού στο παράθυρο ενός μπανγκαλόου. Στη συνέχεια ένας ηλικιωμένος εκτελείται. Ένα άλλο βίντεο δείχνει ένοπλους να πηγαίνουν σπίτι σε σπίτι για να κυνηγήσουν οικογένειες που προσπαθούν να κρυφτούν. Σε άλλο βίντεο, ένας τρομοκράτης εντοπίζει ένα ασθενοφόρο και πυροβολεί κυνικά τα ελαστικά του για να διασφαλίσει ότι δεν θα σώσει ζωές.

Σε ένα τελευταίο βίντεο ένας από τους τρομοκράτες δέχεται πυρά. Πέφτει στο έδαφος και προσεύχεται καθώς φαίνεται να αιμορραγεί μέχρι θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίθεση της Χαμάς μαχητές πυροβόλησαν, σκότωσαν και έκαψαν μέχρι θανάτου περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους πολίτες. Οι επιθέσεις αντιποίνων του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες έχουν ισοπεδώσει γειτονιές και σε αυτές έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 2.670 άνθρωποι στη Γάζα, στην πλειονότητά τους απλοί Παλαιστίνιοι.

iefimerida