Πίσω από τη δράση του επίορκου αστυνομικού βρίσκεται μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός που, όπως αποκλειστικά έγραψε  το in, συνελήφθη την Πέμπτη για κατοχή και διακίνηση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών.  Παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπηρετεί σε υπηρεσία της Δυτικής Αττικής και στενός συγγενής του, που εργάζεται σε νυχτερινό κέντρο, φαίνεται να τον υποβοηθούσε στις παράνομες ενέργειες του.

Μεγάλο κύκλωμα

Όλα δείχνουν ότι πίσω από τη δράση του επίορκου αστυνομικού βρίσκεται μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Αυτό που ερευνάται είναι η πορεία των ναρκωτικών. Πώς έφταναν οι ποσότητες με τις ναρκωτικές ουσίες στα χέρια του αστυνομικού και στη συνέχεια πώς γινόταν η διακίνηση και με ποιους ερχόταν σε επαφή πέρα από το συγγενικό του πρόσωπο.

Για τη σύλληψη του αστυνομικού οργανώθηκε ειδική αστυνομική επιχείρηση ενώ για την υπόθεση αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα – Ο ρόλος του αστυνομικού

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση καθήκοντος καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, του ερασιτεχνικού- επαγγελματικού αθλητισμού και τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, το οποίο κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν ενωθεί και συγκροτήσει εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου 2023 και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αττικής, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Όπως πρόεκυψε από την επισταμένη έρευνα και συνδυαστική μελέτη του προανακριτικού υλικού, τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους και συγκεκριμένα:

Τα δύο μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός, προμηθεύονταν από κοινού τις ναρκωτικές ουσίες και τις αποθήκευαν στην οικία του αστυνομικού,

το τρίτο μέλος μετά την πώληση των ποσοτήτων που του ανέθεταν, παρέδιδε το χρηματικό ποσό που αποκόμιζε στα άλλα δύο μέλη, τα οποία στη συνέχεια «επανεπένδυαν» τα χρήματα για την προμήθεια νέας και μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης, ενώ την πώληση στους υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι ήταν άτομα από το φιλικό τους περιβάλλον αναλάμβαναν και τα τρία  μέλη.

«Τέτοιο, κόλπο» – Οι κωδικές ονομασίες για τα ναρκωτικά

Χαρακτηριστικό της μυστικότητας με την οποία λειτουργούσαν είναι και οι κωδικοποιημένες λέξεις που χρησιμοποιούσαν ώστε να μην γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, όπως ενδεικτικά:

κοκαΐνη: «κουλούρι», «τέτοιο», «πράγματα», «μπλεξίματα», «κόλπο», «κάτι» και «κομμάτια», ακατέργαστη κάνναβη: «παπάς».

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, κατά την οποία αρχικά συνελήφθη ο αστυνομικός κοντά στην οικία του, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε 5  ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους  3  γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε η σύλληψη και των άλλων δύο μελών της οργάνωσης, ενώ από τις έρευνες στις οικίες τους συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 57  γραμμάρια κοκαΐνης,
 • 0,5  γραμμάρια ακατέργαστη ινδική κάνναβη,
 • 2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
 • μεταλλικός τρίφτης,
 • πιστόλι αβολίδοτων φυσιγγίων-κρότου,
 • 70 φυσίγγια,
 • σουγιάς με μήκος λάμας 8,5 εκατοστών,
 • μαχαίρι με μήκος λάμας 17,5 εκατοστών,
 • σιδερογροθιά,
 • σιδερένιο πτυσσόμενο κλομπ,
 • πυρσός ,
 • 9 κροτίδες,
 • χειρόγραφες σημειώσεις, με πλήθος τιμών και ποσοτήτων,
 • 2 κινητά τηλέφωνα,
 • σύριγγα καθώς και φιαλίδια και χάρτινη συσκευασία με ενδείξεις αναβολικών ουσιών,
 • 22.715 ευρώ και
 • 2 μοτοσυκλέτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

in.gr