Οι Ισπανίδες διεθνείς, οι οποίες κατέκτησαν πρόσφατα το Μουντιάλ, συμφώνησαν να τερματίσουν την απεργία,  μετά την ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας (RFEF) ότι θα κάνει «άμεσες και βαθιές αλλαγές» στη δομή της, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τους αρμόδιους φορείς.

Η σχετική απόφαση ελήφθη περίπου στις 5 τα ξημερώματα μετά από περισσότερες από επτά ώρες συναντήσεων σε ένα ξενοδοχείο στην πόλη Ολιβα, που βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας από τη Βαλένθια και στις οποίες συμμετείχαν οι παίκτριες, τα στελέχη της RFEF, το Εθνικό Αθλητικό Συμβούλιο της Ισπανίας (CSD) και η ένωση παικτριών FUTPRO.

«Θα δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή μεταξύ της RFEF, του CSD και των παικτριών για να δοθεί συνέχεια στις συμφωνίες, οι οποίες θα υπογραφούν αύριο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του CSD, Βίκτορ Φράνκος, εξηγώντας:

«Οι παίκτριες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανάγκη για βαθιές αλλαγές στην RFEF, η οποία έχει δεσμευτεί να κάνει αυτές τις αλλαγές άμεσα».

Ούτε ο Φράνκος ούτε ο Ραφαέλ ντελ Άμο, πρόεδρος της εθνικής επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου, έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν, λέγοντας μόνο ότι θα ανακοινωθούν «σύντομα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ