Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τεράστιες πλημμύρες στα μεγαλύτερα ποτάμια, όπως ο Mississippi και το Missouri εδώ και αιώνες.

Το 1927 τα αναχώματα του Mississippi δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το νερό από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Το ποτάμι δεχόταν για μήνες υπερβολικές ποσότητες βροχής μέχρι που την άνοιξη του 1927 πλημμύρισε. Το αποτέλεσμα έγινε αισθητό σε 7 διαφορετικές πολιτείες -από το Ιλινόις μέχρι τη Νέα Ορλεάνη- βυθίζοντας συνολικά 160 εκ. στρέμματα κάτω από το νερό. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 250 ενώ πάνω από 1 εκ. άνθρωποι έμειναν άστεγοι από την καταστροφή. Μιλάμε, δηλαδή, για περίπου το 1% του πληθυσμού των ΗΠΑ εκείνη την εποχή.
Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 250 ενώ πάνω από 1 εκ. άνθρωποι έμειναν άστεγοι από την καταστροφή.

Από άποψη ανθρώπινης απώλειας, η μεγαλύτερη καταστροφή έγινε το 1889, το φράγμα South Fork βόρεια του Johnstown της Πενσιλβάνια κατέρρευσε σκοτώνοντας 2.200 ανθρώπους. Μπορεί να φαίνεται εύκολο να το ξεπεράσουμε και να πούμε ότι ξέρουμε πώς να χτίζουμε καλύτερα τώρα, αλλά το 2005 κατά τη διάρκεια του τυφώνα Κατρίνα, τα αναχώματα της Νέας Ορλεάνης απέτυχαν και ο αντίκτυπος του καναλιού Mississippi River Gulf Outlet συνέβαλε σε ζημιές 133,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1833 χαμένες ζωές.

 e-daily.gr