Σήμερα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ., στον Καρδουλιανό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της περιοδικής έκδοσης του Συλλόγου Μικρασιατών και Φίλων Καρδουλιανού με τίτλο Χωρίου Καρδουλιανού «Εγκώμιον».

Νωρίτερα στις 6.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου, στον Καρδουλιανό, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για την Μικρασιατική καταστροφή.

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 21.00 μ.μ. στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» θα παρουσιαστεί η μουσικοχορευτική παράσταση, βασισμένη στο βιβλίο του Παρασκευά Συριανόγλου «Θεμέλια του πολιτισμού μας» με τίτλο «Νύφη μου το φουστάνι σου…! , κάλεσμα σε μικρασιατικό γάμο στα παράλια της Ιωνίας».

Θα τραγουδήσουν, η Χορωδία Μικρασιατών Μεγάλου Κάστρου και η Χορωδία Ρεθυμνίων Μικρασιατών.

Θα χορέψει η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου.

Επιμέλεια – διδασκαλία – διεύθυνση Χορωδιών: Ανδρέας Γιακουμάκης

Κείμενα – παρουσίαση: Κική Αργυρίου.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 στις 7.00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον Καρδουλιανό «Γιορτή Μικρασιάτικων και Πολίτικων Γλυκών» με τη συμμετοχή ζαχαροπλαστείων από Αθήνα – Πειραιά και Κρήτη.

Μικρασιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια θα πλαισιώσουν  την εκδήλωση με το συγκρότημα Τσίτα Κόρδα και τον Μάνο Κουτσαγγελίδη .Θα συμμετέχει η χορευτική ομάδα του συλλόγου Αρτεμισία Αλικαρνασσού. Η Περιφέρεια Κρήτης είναι συνδιοργανωτής στις εκδηλώσεις και η είσοδος είναι ελεύθερη για τους πολίτες.