Στο πάρκο Γεωργιάδη και στις εργασίες κατασκευής επιδαπέδιας σκακιέρας διαστάσεως 3μ Χ 3 μ. που πραγματοποιεί η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη συνοδευόμενη από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών  κ. Παναγιώτη Κουγκούλιο, τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Τομέα κ. Μιχάλη Ριζικιανάκη και τον αρχιτέκτονα μηχανικό κ. Μιχάλη Κωνιό.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., σε συνεργασία με τον προπονητή σκακιού και διοργανωτή σκακιστικών εκδηλώσεων κ. Κώστα Κλόκα, με στόχο την πραγματοποίηση δράσεων που θα προβάλλουν το Ηράκλειο και την Κρήτη σε όλη την Ελλάδα – και όχι μόνο – ενώ θα παραμείνουν διαθέσιμες στο κοινό αλλά και στις σκακιστικές ομάδες της πόλης.

«Η ενασχόληση με το Σκάκι, ειδικά στις μικρές ηλικίες, δημιουργεί τα εχέγγυα, τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις, να σφυρηλατεί χαρακτήρες με πολλαπλά προτερήματα» αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη, τονίζοντας: «Το σκάκι όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ένα άθλημα που μπορεί να μας βοηθήσει σε κάθε στάδιο της ζωής μας, δεδομένου ότι καλλιεργεί την προσήλωση στους στόχους, την υπομονή την επιμονή και τη μεθοδικότητα».