Εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευτεί το πόρισμα της ΕΔΕ για τα αίτια και τις συνθήκες καταστροφής της αποθήκης των πυρομαχικών που άνηκε στην 111η Πτέρυγα Μάχης μετά τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο.

Ακόμη, το πόρισμα της ΕΔΕ θα δώσει απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων, καθώς από την έκρηξη μετά τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο πολλοί κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκαν υλικές ζημιές τόσο σε περιουσίες των κατοίκων όσο και μικρές απώλειες στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι πυροτεχνουργοί που πήγαν στο σημείο και έκαναν τις έρευνεςφέρονται να καταγράφουν ότι τα αναχώματα που υπάρχουν λειτουργήσαν αποτελεσματικά.

Σημειώνεται ότι τα αναχώματα που βρίσκονται στην αποθήκη πυρομαχικών πληρούν ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές. Αν αυτά δε λειτουργούσαν, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, τότε ενδεχομένως θα υπήρχαν τραγικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.

Στο πόρισμα υπάρχει και μία αναφορά, σύμφωνα με την οποία η Πυροσβεστική θα μπορούσε να είχε δράσει με διαφορετικό τρόπο κατά τον οποίο, υπό άλλες συνθήκες, η πυρκαγιά δε θα είχε φτάσει στην αποθήκη πυρομαχικών.

Για τις συγκεκριμένες πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: «Για τη σοβαρή υπόθεση της πυρκαγιάς στην αποθήκη πυρομαχικών στη Ν. Αγχίαλο, η οποία ερευνάται, είναι καλό να μη διακινούνται πρόωρα συμπεράσματα που ενδέχεται να αποδειχθούν αβάσιμα».

cnn