Η UEFA επισημοποίησε τον αποκλεισμό της Γιουβέντους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα από το Conference League της περιόδου 2023-24, στο οποίο θα συμμετείχε η ιταλική ομάδα.

Το αρμόδιο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας είχε ξεκινήσει έρευνα για τους «Μπιανκονέρι» και την Τσέλσι, για πιθανές παραβιάσεις των κανονισμών αδειοδότησης συλλόγων της UEFA και του Financial Fair Play.

Μετά την έρευνα η UEFA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γιουβέντους παραβίασε το κανονιστικό πλαίσιο της Συνομοσπονδίας, αλλά και τη συμφωνία διακανονισμού που είχε υπογράψει ο ιταλικός σύλλογος τον Αύγουστο του 2022.

Ως αποτέλεσμα, η UEFA τερμάτισε τη συμφωνία διακανονισμού που είχε συναφθεί με τον σύλλογο και τον απέκλεισε από κάθε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για την περίοδο 2023-24, επιβάλλοντας ταυτόχρονα πρόστιμο 20 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα μισά (10 εκατ.) υπόκεινται σε αναστολή και η απόφαση θα εφαρμοστεί σε περίπτωση υπέρβασης των προϋπολογισμών για τα οικονομικά έτη 2023, 2024 και 2025.